Naar home

Bezoekersinformatie

Frans Hals Museum
Frans Hals Museum, Hof Groot Heiligland 62 2011 ES Haarlem meet@franshalsmuseum.nl www.franshalsmuseum.nl

Openingstijden

Geopend van 13 oktober t/m 24 februari 2019

Maandag gesloten Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur Extra geopend op maandag 18 februari
maandag 15 en maandag 22 oktober (herfstvakantie)
maandag 24 en maandag 31 december (kerstvakantie)
Tweede Kerstdag (26 december)
1e kerstdag gesloten Nieuwjaarsdag gesloten
Locatie Frans Hals museum

Prijzen

Vanwege het uitzonderlijke karakter en de vele internationale bruiklenen van de tentoonstelling geldt een toeslag van 8 euro p.p. Voor de tentoonstelling Frans Hals en de Modernen gelden de volgende prijzen (incl. toeslag):

Volwassenen€23 Groepen€19,00 p.p. CJP€8 Museumkaart€8 I Amsterdam€8 Kinderen t/m 18 jaarGratis VriendenGratis Haarlem PasGratis ICOMGratis Vereniging RembrandtGratis BGL VipkaartGratis

Let op: ook als u gratis toegang heeft, dient u een ticket te tonen bij de ingang van het museum.
Meer informatie

Bereikbaarheid

De tentoonstelling Frans Hals en de Modernen vindt plaats in locatie Hof van het Frans Hals Museum. Deze locatie ligt op ongeveer 20 minuten loopafstand van station Haarlem. Voor uitgebreide route informatie te voet, per OV en per auto verwijzen we naar de website van het museum. U kunt de plattegrond aanklikken en uw route plannen.

Per rolstoel

Met een invalidenparkeerkaart mogen auto’s in heel Haarlem gratis staan op een algemene parkeerplaats voor mindervaliden én in de parkeervakken. De kaart is niet geldig in de parkeergarages.

Het Frans Hals Museum is met een rolstoel voor het grootste deel soepel te bezoeken. We hebben een aantal (te duwen) rolstoelen in huis. Bel 023 511 5775 en we zetten er met plezier eentje voor u klaar.

Museumwinkel en museumcafé

Frans Hals Museum heeft een museumwinkel met een uitgebreid assortiment. Hier is ook het tentoonstellingsmagazine te koop. Er is ook een museumcafé met goede koffie en heerlijke broodjes, taart en lekkere drankjes! Het café opent tegelijk met het museum, maar gaat een half uurtje eerder dicht.

Teylers Museum
Teylers Museum Spaarne 16 2011 CH Haarlem www.teylersmuseum.nl info@teylersmuseum.nl

Openingstijden

tussen 5 oktober 2018 en 6 januari 2019:

Let op: in deze periode is het museum alleen toegankelijk met een van tevoren besteld ticket met tijdslot, te verkrijgen via deze website. Het museum is alleen als geheel te bezoeken (inclusief de tentoonstelling Leonardo da Vinci). Het tijdslot bepaalt de starttijd van uw bezoek aan het museum. Er is geen eindtijd aan een tijdslot verbonden. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Maandag gesloten Dinsdag t/m zondag 10.00-18.00 uur Extra geopend op
  • maandag 15 en maandag 22 oktober (herfstvakantie)
  • maandag 24 en maandag 31 december (kerstvakantie)
  • Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag (25 en 26 december)
  • Nieuwjaarsdag (1 januari) 10:00 - 18:00
  • donderdag 27 december t/m zondag 30 december 10:00 - 20:00 uur
  • woensdag 2 januari t/m zondag 6 januari 10:00 - 20:00 uur
Locatie Teylers museum

Prijzen

Vanwege het uitzonderlijke karakter en de vele internationale bruiklenen van de tentoonstelling geldt een toeslag van 8 euro p.p. Voor de tentoonstelling Leonardo da Vinci gelden de volgende prijzen (incl. toeslag):

Volwassenen€21,50 Groepen€19,00 p.p. CJP€16 Museumkaart€8 I Amsterdam€8 Kinderen t/m 18 jaarGratis VriendenGratis Haarlem PasGratis ICOMGratis Vereniging RembrandtGratis BGL VipkaartGratis  

Let op: ook als u gratis toegang heeft, dient u vooraf een ticket te bestellen
Meer informatie

Bereikbaarheid

Meer informatie over route en parkeren kunt u terugvinden op de website van Teylers Museum.

Bezoekers met een rolstoel

Het museum is toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Er zijn twee duw-rolstoelen aanwezig. Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht.

U kunt aanbellen bij Spaarne 18. Er is een invalidenparkeerplaats voor het museum, al kunnen we helaas niet garanderen dat deze altijd beschikbaar is. Parkeergarage De Appelaar, vlakbij het museum, heeft parkeerplaatsen voor mindervaliden. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in De Appelaar.

Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis één begeleider meenemen.